איך בונים אתר בחינם?
כמעט כל מי שרוצה לבנות אתר אינטרנט חדש, בודק ראשית את האפשרות לבנות אתר בחינם ולחסוך אלפי שקלים על בניית אתר באמצעות חברה לבניית אתרים.
בניית אתר על ידי חברה או מפתח פרטי דורשת תשלום עבור אפיון, עיצוב, פיתוח ולפעמים גם תוכן לאתר, כאשר בניית אתר בחינם עשויה לחסוך מבונה האתר סכום כסף משמעותי, ובקלות יחסית. כאן נסביר על הדרך הפשוטה ביותר לעשות את זה, גם ללא ניסיון בתכנות, מערכות ניהול תוכן או אתרי אינטרנט בכלל.
מה האפשרויות לבניית אתר בחינם?
יש היום לא מעט אפשרויות לבניית אתר בחינם, שהטובות מביניהן הן למשל מערכת וורדפרס או Wix המרשימה למדי, בנוסף לפלטפורמות חינמיות רבות שניתן למצוא ברחבי הרשת, המייצרות אתרי אינטרנט בסיסיים ביותר וכמעט נטולי עיצוב של ממש.
אבל המערכת הנוחה ביותר עבור המשתמש הפשוט – זה שאין לו שום ידע או ניסיון בתכנות, עיצוב או בניית אתרים – היא כנראה המערכת החינמית Blogger, שנרכשה על ידי גוגל ומאפשרת היום לבנות אתר בחינם בתוך פחות מחמש דקות.
למעשה, בלוגר היא מערכת בסיסית ופשוטה מאוד לתפעול לכל אחד, ומספקת מבחר של תבניות עיצוב מושכות, מגוון רקעים לבחירה, סידור קל של מבנה האתר והזנה נוחה של תכנים. בלוגר היא מערכת שבאמצעותה כל אחד יכול לבנות אתר בחינם, גם אם לא מדובר בבלוגים אלא באתרי תוכן או אתרי תדמית לכל דבר.
אבל אני לא רוצה בלוג. אני רוצה אתר בחינם!
נכון, בלוג זה מושג קצת מרתיע. כשמקימים אתר חדש לעסק או למשרד, כולם רוצים אתר רציני ומכובד. אף אחד לא רוצה שהאתר שלו יהיה סתם בלוג, ובצדק. כל עסק או חברה זקוקים לאתר “אמיתי”, כזה עם כתובת דומיין שלא כוללת את המילה blog איפשהו בכתובת.
נכון שבפועל אין הבדל בין בלוג לבין אתר – שניהם אתרי אינטרנט שיכולים גם להיראות בדיוק אותו הדבר, אבל בעזרת המערכת של בלוגר, אפשר להימנע גם מהמבוכה של שם הדומיין: בלוגר מאפשרת להעביר כל בלוג שהוקם באמצעותה אל דומיין רגיל של הבעלים, כך שלמעשה אף אחד לא באמת יכול לדעת שהאתר המקורי התחיל כבלוג.
איך נראים אתרים שנבנים במערכת של בלוגר?
אתרי אינטרנט רבים מתופעלים היום באמצעות הפלטפורמה של בלוגר, ביניהם אתרים מרשימים ויפים לא פחות מאתרי אינטרנט רגילים שנבנו בהשקעה כספית לא מבוטלת.
אז איך בונים אתר בחינם?
בניית אתר בחינם במערכת של בלוגר דורשת חשבון גוגל פעיל כדי להתחבר למערכת ולהקים את האתר. כדי להתחיל, יש להזין את שם הבלוג המבוקש ואת כתובת הדומיין לבלוג, שבהמשך ניתן יהיה להעביר לדומיין נפרד של הבעלים.
מאותו רגע, האתר קיים: ניתן לקבוע את תמונת הרקע, הפונט, הצבעים, המבנה והתוספות שיופיעו בו לצד התכנים, כמו באנרים מעוצבים, אפשרות הצטרפות לניוזלטר, תיבות טקסט, תמונות ועוד. שווה לבדוק ולנסות לבנות אתר בחינם לפני שמחליטים לבנות אתר בתשלום, אבל זהירות… זה לגמרי ממכר.